Uganda behöver vår hjälp

UGANDA

Uganda lider utav stor fattigdom, landet har tagit sin början mot demokrati och de behöver en rejäl knuff för att kunna få fart på det vardagliga livet och komma över landets problem.

Fattigdomen gör att människorna har begränsningar, de har inte alla råd med sjukvård, vi behöver fler utbildade människor. Många barn börjar i skolan, men även är det många som inte går de sex åren i skolan.

Tyvärr lider även en stor del av Ugandas befolkning utav HIV/AIDS vilket gör att många dör i förtid och de behöver som sagt kunniga människor som kan ta landets utveckling till en ny nivå.

Vi i Sverige måste se till och hjälpa Uganda att sträva mot ett demokratiskt land där alla människorna har rätt att säga sin åsikt och framförallt att landet ska ha fred.

Demokratin gör att människornas liv blir mycket friare, ekonomin kan få en knuff och landet kan växa.


Vad kan vi i Sverige göra för att hjälpa Uganda?

Frågorna är många, men det finns inga enkla svar.

En bostad, skola, föräldrar, sjukvård m.m. är en självklarhet för oss svenskar medan i Uganda har människorna det helt annorlunda mot oss. Det finns många barn som lever på gatan, föräldrar kan ha dött på grund av fattigdomen eller på grund av HIV/AIDS.

Därför måste vi i Sverige bidra med t ex pengar så att Uganda kan ge barnen utbildning och utveckla jordbruken så att de kan producera tillräckligt med mat, de kan även ge dom stora förbättringar inom sjukvården.

Ugandierna är inte lika kunniga som oss inom vissa områden, vi måste ge dom kunskapen bakom alla sjukdomarna som HIV/AIDS hur dom uppkommer och hur de ska skydda sig.

Sjukdomen måste få ett slut!


Alla andra länderna ska inte stå som passiva åskådare och se på när ett land går isär, nej vi ska hjälpa landet och bygga upp det på nytt!

/ Annie Bexell

Kommentarer
Postat av: Jan Stohr

Tack för hjälpen med vårt reportage om er. Ni har gjort ett jättebra arbete som ni kan vara stolta över. Lysande att ni också ser till så att alla blir lagom förväntansfulla inför publiceringen i tidningen./Janne

2009-05-27 @ 14:04:38
Postat av: sofie

Lysande tjejer! Härligt att se tejer i åldern ? (får man gissa på 14-15år??) engagerar sig i en sån viktig fråga såsom fattiga u-länder med massvis av gatubarn, vål, hiv/aids och annan sjukdom. Nu gör ett sjukt bra jobb med detta projekt, och jag läste att ni redan hade fått in ca: 2000 kr. Det är starkt jobbat, fortsätt såhär! <3

2009-06-02 @ 17:19:46
URL: http://sofief.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0