Gåvor som förändrar liv

Hejsan projekt gatubarn läsare!

Jag tittade runt lite på Erikshjälpens hemsida  och det som fångade min uppmärksamhet var att man kunde exakt se vad beloppet av sjänkta pengar gick till samt att man kunde ge gåvor. Det tyckte jag var lite kul att se. På Erikshjälpen går 85% av alla sjänkta pengar till behövande.

Till exempel:

Rent vatten- 300kr
För bara 300kr ger du en hel stor familj i Akuem, södra sudan rent vatten. Rent vatten ger barnen en chans att överleva, att kunna gå i skolan och förändra samhället. Koleraepidemier bryter ofta ut och många människor dör. Genom att borra brunnar, bygga toaletter och ge undervisning i hälsa och hygien kan sjukdomar förebyggas och liv räddas.  Rent vatten är en mänsklig rättighet som alla borde ha tillgång till!   
                                                                                                                        


Köp en ko- 1800-450
Något av det bästa vi kan göra är att förse människor med redskap så att de själva kan förändra sin situation.
De allra flesta människor har idéer och drivkraft till att förändra och förbättra sin situation. Men tyvärr saknar de flesta i utvecklingsländerna resurser att förverkliga sina drömmar. Ett ordspråk säger "Har du gett en människa en fisk har du mättat honom en dag. Har du gett honom ett fiskespö har du mättat honom resten av livet". Och det är precis det vi kan göra. Ge dem en möjlighet!


Skicka en läkare- 600 kr

För bara 600 kr kan du vara med och bekosta en hel dags arbetsinsats av en läkare från Skandinavien i Afrika eller Asien. Under den dagen undersöks många patienter och livsförändrande, till och med livsnödvändiga operationer genomförs. Det kan blil en dag som räddar många liv!


Matpaket- 225 kr som håller i en vecka
För bara 225 kr kan du skicka ett matpaket till torkans Kenya som håller i en vecka.
Under de senaste två åren har stora delar av Kenya fått inget eller alldeles för lite, regn. Marken torkar och ger ingen skörd, människorna har mycket ont om mat. Regeringen i Kenya beräknar att över 10 miljoner människor svälter! Detta påverkar inte minst barnen.Barnen kommer att få en speciellt näringsrik gröt. I paketet ingår 7 kilo ris och ett kilo bönor samt matlagningsolja.

Babypaket
Ofta kan något ganska litet betyda väldigt mycket. Ett babypaket till den nyfödda bebisen hjälper mamman att ta bättre hand om sitt barn. Det ger en god start i livet, något att ge sitt barn när man annars har mycket lite.
Paketet innehåller:
- En filt
- En frottéhandduk
- En tvättlapp
- En barntvål
- Tre tygblöjor i mjukt, skönt tyg
- Två babyskjortor
- Två babybyxor
- Fyra säkerhetsnålar

Och sist men inte minst, min personliga favorit;

Yrkesutbildning- 300kr

Allt för många barn får inte möjlighet att gå i skolan. Vi möter ofta tonåringar som inte kan läsa och skriva, och som löper stor risk att därför gå en hård framtid till mötes. För dessa ungdomar kan en yrkesutbildning vara räddningen.
300 kr bekostar en elevs utbildning under en månad. 
Din gåva hjälper unga som inte tidigare kunnat gå i skolan att få bli elektriker, sömmerska, svetsare,  mekaniker eller snickare.
Förutom att få en färdighet de sedan kan försörja sig på får de även grundskoleutbildning. De får lära sig läsa, skriva, räkna och de får veta vilka rättigheter de har som barn och som människor.
Vi ser att yrkesutbildningen för många har betytt en helt ny chans i livet. Många har fått bra jobb och kan även hjälpa till med familjens försörjning så att småsyskon kan gå i skolan och mycket mera. Det handlar om att ge barnen en framtid!


/ Hanna Daneshmir

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0