Second Hand!

Erikshjälpen har också 45 second hand butiker runt om i Sverige. Erikshjälpen äger några butiker själva men har också samarbete med kyrkor med mera. Genom att skänka till och handla på Erikshjälpen second hand är du med och ger utsatta barn en bättre framtid. Överskottet från butikerna går bland annat till Erikshjälpen Second Hand Butikers tre profilprojekt i Burkina Faso, Moldavien och Kambodja. I Kambodja arbetar Erikshjälpen tillsammans med den lokala organisationen AWGH med att hjälpa byar i Takeo-provinsen att resa sig ur fattigdomen. Tillsammans ger vi barn och familjer en bättre framtid genom jordbruksutveckling ,förskolor och elevhem.

Du kan inte bara köpa saker från second hand butikerna, du kan också skänka saker till butikerna som dom sen kan sälja. Dom tar gärna emot möbler, prylar, kläder, husgeråd, skivor, böcker, med mera. Det du skänker säljs och överskottet går till bistånd.  Du kan lämna det du vill ge direkt till butiken eller ta kontakt med närmaste butik om du vill ha hjälp med hämtning. Tänk gärna på att det ska vara helt och rent.
Tyvärr så finns inte Erikshjälpens second hand butiker i halmstad. Men det finns i andra nära städer så ta gärna en liten åktur med bilen och hälsa på och kolla på deras stora utval.

Dom har också en blogg där du kan få massor med inspiration både till hur man inreder sitt hem med grejer från secondhand och modetips. Bloggen heter http://www.secondhand.blogg.se/

/ Julia Kahlow

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0