Erikshjälpen

Jag tänkte berätta lite om hur vi har fått klartecken från Erikshjälpen om att vi kan samarbeta med dom.

Vi ringde alltså till Erikshjälpen igår - tisdag den 25 mars. Vi fick ett nummer till Marianne som jobbar just där. Hon berättade vart våra pengar går till. Hon frågade själv vad vi hade tänkt oss samla in pengar till och då kom vi med förslaget hygien. I länderna där dom inte har det så bra har dom redan det mesta materialet men det dom behöver mest och vilket är viktigt är att någon person åker ner till själva landet som vi har bestämt och åker runt till olika skolor och berättar hur dom ska sköta hygienen. Vad dom ska dricka och inte och mer viktiga frågor. Vi skulle då till exempel samla in pengar och betala en person som åker ner och berättar just om detta ämnet.


"Även fast ni kanske inte samlar in så mycket pengar så gör ert bidrag en skillnad och det tycker jag ni ska ha med er när ni gör den här insatsen". Det var så Marianne sa och det gjorde oss på riktigt bra humör och det gjorde bara att vi ville sätta gång direkt men så lätt är det inte.

Marianne berättade och kunde mest om hur vårt bidrag gör i andra länder och vad pengarna går till. Vi fick då numret till en Ros-Marie av henne som kunde berätta mer om hur vi ska samla in pengar. Vi ringde henne och hon gav oss lite tips som t.ex. att vi kunde göra en loppis, konsert, teater. Men då kom vi med vårt förslag - att gå runt och ge brev personligen och sprida vårt budskap och det tyckte hon var ett bra förslag så det tar vi och lite andra saker som min vän Jenny skrev nyss om i förra inlägget!


Hon visste inte än om landet Laos var det mest behövande landet för dom hade nyss en stor kampanj för att samla in pengar dit men hon ska komma med mer information lite senare i nästa vecka då hon vet mer om det och då skriver vi det här på bloggen så ni kan få veta hur det gick. Vi fick henne som vår kontaktperson som vi kan ringa om vi vill veta något mer.



/ Julia Kahlow


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0