Erik Nilsson

Erikshjälpen grundare hette Erik Nilsson och bodde i småland från 1929-1966. Han blev alltså bara 37 år och innan han dog led han av en blödarsjukdom som han föddes med.

Imed att han hade en sjukdom fick han spendera mycket av hans tid på sjukhus. För att inte gå och deppa och tycka synd om sig själv så skickade han runt uppmuntringar och lite presenter till sjuka barn som han själv runt om i sverige. Han ville sprida budskapet "sjuka barn kan bli glada barn!".


Idag har Erikshjälpen arbete i ett 35-tal länder. Men även i Sverige lever Eriks omsorg vidare. Detta bl a genom "Syster hemliga låda", "Tapperhetsmedaljen" och presenter till barn som ligger länge på sjukhus.



Erik Nilsson

Det börjades alltså väldigt tidigt den här idén men själva stiftelsen startades inte förän efter att han dött. 1967 var det året som erikshjälpen startades och var i full gång på allvar. Dom vill hjälpa folk i andra länder som inte har det som oss. Dom vill göra orättvisorna mindre och göra så det inte är en så stor skillnad på människor som bor det här och människor som bor i fattiga länder. Erikshjälpen förändrar världen genom att ge liv åt barns drömmar.

/ Julia Kahlow


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0